Apa, Kenapa & Where Watermarks

Bab lan Paragraf

Apa sing dadi banyu?

Wis pirang-pirang abad kepungkur, tandha banyu diwiwiti minangka tandha identifikasi sing ditrapake sajrone proses nggawe kertas. Sajrone nggawe kertas, basah kertas dicap nganggo segel / simbol. Area sing ditandhani tetep luwih tipis tinimbang kertas ing saubengé, mula jenengé watermark. Kertas kasebut, nalika garing lan tahan cahya, nuduhake tandha banyu kasebut. Mengko proses iki digunakake kanggo verifikasi keaslian dokumen resmi, dhuwit, prangko lan umume kanggo nyegah pemalsuan.

Apa sing dadi tandha digital?

Watermarking digital minangka wangun watermarking paling anyar. Padha karo watermarks fisik ing kertas, watermarks digital digunakake kanggo ngenali pemilik / pencipta lan keasliane digital media kaya gambar, audio lan video.

Napa Watermark?

- Nalika Foto / Video dadi virus, mula bisa mbukak kabeh arah. Asring, info pamilik / pencipta ilang utawa dilalekake.
- Aja kejutan ndeleng foto, karya seni utawa video sing digunakake dening wong liya, ing produk fisik, ing iklan lan / utawa ing web.
- Ngindhari konflik properti intelektual (IP), litigasi larang lan sakit kepala sing larang banget saka plagiarists sing ngaku ora ngerti manawa sampeyan gawe kanthi nambah tandha banyu sing katon lan / utawa ora katon.
- Amarga panggunaan media sosial sing saya gedhe bisa nyepetake kanthi foto / video.

Apa sing bisa ditindakake kanggo mungkasi nyolong foto?

Nambahake tandha banyu kanthi subtly, ora ana ing endi potret utawa video sing diduweni.

Tandha, watermark kanthi jeneng, email utawa url saengga gaweyan sampeyan duwe sesambungan sah sing katon lan ora katon.
Promosi lan nglindhungi perusahaan, jeneng lan situs web kanthi menehi watermark kabeh foto / video sing sampeyan leupaskeun.

Kabeh perkara ing ndhuwur nggawe panjaluk piranti lunak kanggo nglindhungi lan verifikasi kepemilikan foto / video. Pramila kita nggawe iWatermark kanggo Mac, Windows, Android lan iOS. Mung alat watermarking sing kasedhiya kanggo kabeh platform.

Apa sing dadi tandha digital?

Ing jaman kepungkur media digawe kanthi bahan fisik. Saiki gambar, swara lan video file digawe saka nomer. Tandha banyu digital kasusun luwih akeh macem-macem format sing disuntikake menyang file gambar, swara lan / utawa video kanggo ngenali. Ana 2 jinis tandha banyu sing digunakake ing foto, katon lan watermark sing ora katon.

iWatermark dirancang kanggo nglebokake watermark digital lan ing foto, gambar, grafis lan video. Watermarks iki nampilake kepemilikan.

Apa tandha banyu?

Nyelehake tandha ing potret utawa video digital sing dudu bagean foto utawa video asli minangka watermark sing katon. Watermark iki katon ing foto. Tandha banyu sing katon iki bisa banter lan jelas utawa subtle. Tandha banyu bisa uga katon teks, alamat email, url, grafis, logo, QR-Code, garis, nomer, tag, teks ing busur, teks ing spanduk, vektor, lan / utawa wates.

iWatermark ngasilake kabeh tandha banyu kasebut. Ora ana program tandha banyu liyane sing akeh jinis watermark.

Apa sing dadi tandha banyu?

2 jinis tandha banyu sing ora katon yaiku stegomark lan metadata.

Stegomark digawe dening Plum Amazing kanggo ndhelikake tembung, ukara, email, lan url teks cilik. Stegomark ditempelake ing foto. Stegomark minangka nomer sing didhelikake karo algoritma tartamtu menyang foto. Stegomark bisa duwe sandhi utawa ora. Stegomark luwih angel dicopot saka foto tinimbang tandha banyu sing katon. Stegomark bisa nahan maneh recompressing jpg. Saiki stegomark mung kanggo file format jpg. Stegomark kepemilikan digawe dening Plum Amazing lan minangka salah sawijining bagean saka aplikasi iWatermark.

Metadata - kanggo foto minangka sekumpulan data sing nerangake lan menehi informasi babagan hak lan administrasi gambar. Ngijini informasi bisa diangkut nganggo gambar file, kanthi cara sing bisa dingerteni piranti lunak lan pangguna manungsa liyane. Ora katon nanging bisa ditampilake dening pirang-pirang jinis piranti lunak.

Kepiye iWatermark nggunakake tandha banyu sing katon lan ora katon?

iWatermark bisa menehi tandha tandha banyu sing katon ing siji foto utawa video. Utawa, bebarengan masang banyu sing katon lan ora katon bebarengan bebarengan ing foto utawa video. Misale, kemampuan unik iki, ngidini iWatermark nambah logo lan teks sing katon sing nuduhake tanggal kasebut minangka tandha banyu sing katon ing foto. Utawa iWatermark bisa ngolah 1000 foto kanthi pirang-pirang tandha banyu kaya logo sing katon

Apa sing tags iWatermark?

Saben tag minangka variabel kanggo sawetara informasi metadata tartamtu sing diwaca saka saben foto banjur ditrapake minangka watermark sing katon ing foto kasebut. Fitur unik liyane saka iWatermark.

Ana 3 kategori utama metadata:

Deskriptif - informasi babagan konten visual. Iki bisa uga kalebu judhul, caption, tembung kunci. Wong liya, lokasi, perusahaan, karya seni utawa produk sing ditampilake ing gambar kasebut. Iki bisa ditindakake kanthi nggunakake teks utawa kode gratis saka kosakata sing dikontrol utawa pengenal liyane.
Hak-hak - identifikasi pangripta, informasi hak cipta, kredit lan hak dhasar ing konten visual kalebu model lan hak properti. Istilah panggunaan hak luwih lanjut lan data liyane kanggo lisensi panggunaan gambar.
Administrative - tanggal lan lokasi nggawe, pandhuan kanggo pangguna, pengenal kerja, lan rincian liyane.

Apa wae sing bisa digunakake minangka label ing watermark teks sing banjur ditrapake menyang foto utawa foto.

Punapa katrangan kanthi ringkes babagan istilah tandha banyu?

Watermarking Digital - proses nampilake informasi menyang utawa menyang file media sing bisa digunakake kanggo verifikasi keasliane utawa identitas sing duwe.
Casa - tandha digital sing katon lan / utawa ora katon sing ngenali pemilik media digital tartamtu.
Tandha digital sing katon - info sing katon ing foto. Biasane, informasi kasebut yaiku teks utawa logo, sing ngenali pemilik foto kasebut. Info kasebut digabung menyang info gambar nanging isih katon.
Watermark digital sing ora katon - Informasi sing dipasang ing data gambar foto nanging dirancang supaya ora bisa dideleng karo wawasan manungsa. Steganografi nggunakake teknik sing padha nanging kanggo tujuan sing beda.
Metadata - yaiku informasi deskriptif sing dipasang ing sembarang jinis file. Kabeh barang ing ngisor EXIF, XMP, lan IPTC yaiku metadata sing ditambahake menyang foto. Metadata ora ngowahi data gambar nyata nanging piggyback ing file kasebut. Facebook, Flickr lan platform sosial online liyane mbusak kabeh metadata iki (EXIF, XMP lan IPTC).
Bank - Exif - Format file gambar sing bisa diijolake (Exif) Jinis metadata sing meh kabeh kamera digital disimpen ing foto. EXIF nyimpen info tetep kaya tanggal & wektu sing dijupuk, setelan kamera, gambar cilik, deskripsi, GPS, lan hak cipta. Info iki ora dimaksudake kanggo diganti nanging opsional bisa dicopot saka foto. Spesifikasi kasebut nggunakake format file JPEG, TIFF Rev. 6.0, lan RIFF WAV, kanthi tambahan tag metadata tartamtu. Ora didhukung ing JPEG 2000, PNG, utawa GIF.
http://en.wikipedia.org/wiki/Exif
IPTC - minangka struktur file lan set sifat metadata sing bisa ditrapake kanggo teks, gambar, lan jinis media liyane. Sampeyan dikembangake dening International Press Telecommunication Council (IPTC) kanggo nyepetake ijol-ijolan internasional ing antarane koran lan agensi berita.
http://en.wikipedia.org/wiki/IPTC_(image_meta-data)
XMP - Platform Metadata Ekstensif (XMP) minangka jinis basa markas ekstensif sing digunakake kanggo nyimpen metadata ing foto digital. XMP wis tuku IPTC. XMP dikenal dening Adobe ing taun 2001. Adobe, IPTC, lan IDEAlliance kolaborasi kanggo ngenalake ing taun 2004 Scheme Inti IPTC kanggo XMP, sing mindhah nilai metadata saka header IPTC menyang XMP sing luwih modern lan fleksibel.
http://www.adobe.com/products/xmp/
Tag- minangka salah sawijining potongan metadata. Saben item ing EXIF, IPTC, lan XMP minangka label.

Aku nggunakake Lightroom (utawa Photoshop). Napa aku kudu nggunakake iWatermark?

iWatermark nyedhiyakake alat watermarking sing ora kasedhiya ing Lightroom. Contone, tandha teks teks ing Lightroom minangka ukuran tetep ing piksel supaya watermark bakal beda-beda gumantung karo resolusi foto sing dicenthang banyu. Dene iWatermark duwe tandha teks teks sing ukurane opsional gumantung karo resolusi utawa potret / lanscape. Cahya nggunakake piksel kanggo nemtokake lokasi watermark, nanging posisi iWatermark dadi watermark adhedhasar proporsi maneh ing esolusi utawa potret / lanscape. Tegese, yen sampeyan menehi potret foto saka resolusi sing beda lan / utawa orientasi lanskap utawa potret sing iWatermark bisa duwe tandha banyu sing njaga tampilan / identitas sing padha ing kabeh foto. iWatermark uga duwe pilihan supaya ora bisa diukur. Iki 2 prabédan amba.

Apa metadata ing foto bisa digunakake kanggo menehi potret foto?

Ya! Iki diarani Tags iWatermark. Tag iWatermark bisa nggawe metadata sing ora katon dadi tandha banyu sing katon. Contone, ana metadata sing kabeh kamera masang menyang foto kanggo jeneng kamera, jinis lensa, tanggal & wektu foto, lokasi (liwat GPS) lan liya-liyane. Ing watermark teks, sampeyan milih tag kanggo salah sawijine, kayata 'jeneng kamera', banjur tandha banyu teks kasebut katon kaya sing dikarepake ing foto, ukuran, warna, font, lan liya-liyane sing sampeyan karepake. Saiki, sampeyan nampa 2356 entri kanggo kontes foto. Sampeyan kudu nyelehake jeneng kamera lan tanggal & wektu foto ing saben foto. Banjur nggunakake iWatermark kanthi otomatis kumpulan kabeh 2356 foto sekaligus, saben foto bakal nuduhake jeneng lan wektu & tanggal kamera sing bener, amarga iWatermark maca lan nggunakake metadata sing pas kanggo saben watermark, lan nyelehake ing foto kasebut ing sisih tengen ngisor ing ukuran font lan font favorit sampeyan. Kabeh tanpa sampeyan kudu ngangkat driji utawa nyoba kanggo ngerteni kabeh. Ngirit wektu sing BESAR.

Bisa iWatermark nulis metadata menyang foto?

iWatermark bisa maca lan nulis metadata kanthi macem-macem cara khusus sing masang utawa ngowahi metadata ing foto. Contone, yen sampeyan kerja ing Reuters utawa Surat kabar New York Times minangka fotografer, sampeyan kudu nambah metadata ing potret. Sampeyan bisa uga njaluk sampeyan nambah jeneng, hak cipta, lokasi, lsp. Kabeh mau bisa ditambahake kanthi nggunakake watermark metadata iWatermark. Sawise nggawe tandha banyu metadata iWatermark, mbesuk, kanthi ngeklik, sampeyan bisa milih lan nglamar menyang 1 utawa 221,675 foto kanthi siji foto. Cepet banget kanggo nggawe kabeh tandha banyu metadata sing sampeyan butuhake supaya bisa kasedhiya lan sampeyan bisa ngetrapake sing dibutuhake. Ora ana watermarks app liyane kaya iki. iWatermark unik lan siji-sijine app sing nggawe set metadata lan bisa aplikasi kanthi otomatis menyang foto sing dibutuhake.

Napa aku kudu menehi tandha banyu ing foto sing dak pasang ing Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr, lsp.

Pitakonan banget! Amarga kabeh layanan kasebut ngilangi metadata sampeyan lan ing wektu kasebut ora ana info sing naleni foto kasebut menyang sampeyan. Wong mung bisa nyeret gambar menyang desktop lan nuduhake wong liya nganti ora ana hubungane lan ora ana info ing file sing ujar nggawe utawa nduwe. Yen ngono, tandha banyu sing katon ndadekake kabeh wong ngerti yen foto kasebut minangka IP sampeyan (properti intelektual). Sampeyan ora tau ngerti nalika foto sing dijupuk bakal dadi virus. Tutul ing kene kanggo sawetara conto nyolong foto sing wis saya nular.

Apa Pecutan Foto utawa Maling Foto?

Foto Piracy biasane dianggep wong ing media sosial sing njupuk foto sampeyan lan nggunakake tanpa idin nanging kanggo panggunaan non-komérsial.

Maling Foto yaiku perusahaan sing nggunakake foto sampeyan kanggo tujuan komersial. Ing kasus iki, sampeyan duwe sabdhoning kanggo nuntut kasebut minangka pencipta foto utawa video.

Apa bisa nggugat maling foto?

Ya, hak cipta minangka hak properti. Miturut Undhang-undhang Hak Cipta Federal taun 1976, foto dilindhungi hak cipta wiwit njupuk foto sampeyan, foto kasebut dilindhungi undhang-undhang. Sampeyan ora prelu ndhaptar utawa menehi watermark minangka hak cipta; padha duweke sampeyan.

Yen sawetara perusahaan utawa sawetara wong ndownload foto lan ditampilake ing publik. Dheweke nggunakake kanggo tujuane dhewe. Luwih, yen disebarake menyang wong liya, utawa nggawe turunan saka karya kasebut, nglanggar hak cipta sampeyan yen ditindakake tanpa ngubungi sampeyan lan njaluk idin.

Yen potret utawa video sampeyan dicolong banjur dadi fotografer sampeyan bakal kelangan penghasilan lan pangenalan. Bisa uga reputasi sampeyan bakal nandhang sangsara nalika durung jelas sapa sing nyolong. Hakim njupuk kabeh perkara kasebut nalika menehi keputusan.




Matur nuwun Komentar

Matur nuwun!

Plum Amazing, LLC