Kisah Foto Online Pembajakan Robbery Pilfing Gangguan Pelanggaran Plagiarisme Maling Bootlegging Nggawe

The Scolen Scream

Video ing ndhuwur yaiku crita Noam Galai sing foto dicolong. Dheweke nerangake cara foto dheweke dadi viral.

"Udakara rong taun sawise nerbitake foto aku njerit ing Flickr, aku ngerti yen praupanku 'didol' ing pirang-pirang toko ing saindenging jagad, uga ing Web lan ditemokake ing papan-papan kaya Spanyol, Iran, Mexico, Inggris lan akeh papan liyane. Nalika aku ngerti yen dudu perkara siji-siji lan pasuryanku digunakake ing pirang-pirang panggonan, aku mutusake miwiti nglumpukake gambar / video kabeh 'penampilan'. Priksa sandi Blog Scream ngendi aku ngirim kabeh foto sing beda-beda kanthi pasuryan. "

Gunakake Foto Kula? Ora Tanpa Ijin

Conto liyane ing artikel NYT dening Noam Cohen,
'Gunakake Kula Foto? Ora Tanpa Idin '

5 Tuladhane Bathi Hak Cipta Gambar Antarane Kreator lan Merek.

10 Kasus Hak Cipta Paling Terkenal Ing Fotografi

Kasus Foto Nyolong sing Misuwur Sampeyan Ora Ngrungokake Sadurunge

Foto Nyolong Menehi Kontes

Mark Joseph Solis, siswa lulusan ing Universitas Filipina, nemokake foto kasebut ing sisih kiwa kiwa online lan mlebu menyang kontes.gambar potret sing dijupuk Gregory J. Smith lan mlebu kontes kanthi tandha stolis sing menang.

Pak Solis diumumake minangka juara ing Mesem saka Donya kontes foto sing disponsori dening Kedutaan Besar Chili. Dheweke menang $ 1,000 lan tiket pulang pergi saka Filipina menyang Chili lan Brasil.

Nganti Gregory J. Smith, pangadeg ing Bocah-bocah ing Yayasan Resiko, ngenali gambar minangka salah sawijining sing dijupuk ing taun 2006 lan bareng - kabeh hak dilindhungi undhang-undhang - ing Flickr.

Kedutaan Besar Chili dicabut hadiah saka Solis, ngancam arep nuntut dheweke lan ujar maneh menehi evaluasi kiriman kanggo menehi penghargaan maneh hadiah.

"Wong kasebut duwe napsu ora nyenengake kanggo nglanggar bahan hak cipta tanpa ana scruples," ujare Smith News News. "Aku wis ngelingi pangapunten lan penyesalane, nanging aku uga wong sing tumindak, mula aku pengin ndeleng Solis nerjemahake tembunge menyang sawetara tumindak sing kuat kanggo mupangat kanggo bocah-bocah sing dilecehke kanthi ora tanggung jawab."

Solis 'njupuk jurusan, ngenteni… ilmu politik.
- Crita matur nuwun kanggo PetaPixel

Fotografer Ora Ngerti Foto
Sing Dadi Viral Donya - Kredit: Stefanie Gordon

Kredit: Stefanie Gordon

Cape Canaveral, Senen 16 Mei, penonton lan fotografer profesional ing lapangan entuk tampilan ringkes babagan pesawat antariksa sadurunge Endeavour ilang ing langit-langit awan sawise angkat. Nanging, nalika semana, pilot maskapai pesawat, sing kebeneran liwat, menehi peringatan marang para penumpang nalika ndeleng pesawat ulang-alik sing mlebu orbit.

Salah sawijine, penumpang maskapai Stefanie Gordon narik iPhone 3GS kanggo njupuk 3 foto lan video 12 detik saka pesawat ulang-alik Endeavour sing mlaku-mlaku menyang angkasa. "Aku turu lan tangi turu," jarene. "Pilot kasebut ujar, 'Yen sampeyan kabeh ndeleng sisih wetan, sampeyan bisa ndeleng pesawat ulang-alik.'" Dheweke mikir kaping pisanan: "Apik - yen aku ora duwe kamera."

Atusan pro foto nembak ewonan foto peluncuran pesawat ulang-alik kaping 2 nganti pungkasan, nanging iki gambar res cendhak sing dijupuk ing iPhone dening perancang acara nganggur saka Hoboken sing dadi sing paling ditonton, bersejarah lan dadi virus.

Liyane uga njupuk foto sing diluncurake nanging dheweke iku siji-sijine sing dikirim twitter lan sing nyebabake kebakaran media. Stephanie, nggunakake akun Twitter @Stefmara, tweet, "Pesawatku mabur liwat pesawat ulang-alik!".

Dheweke uga ora ngarepake tanggapan sing dheweke entuk. "Aku wis retweet dening NASA, The Weather Channel." Akeh situs nggunakake foto kasebut tanpa menehi kredit.

Anne Farrar, editor foto ing The Washington Post, sing ndeleng gambar kasebut sawise dikirim dening kanca ing Facebook, dheweke ora nate ndeleng prekara iki babagan peluncuran pesawat ulang-alik sadurunge.

Associated Press ngubungi Gordon liwat Facebook lan tuku gambar kasebut.

Jaga Foto Sampeyan Kanthi iWatermark

Matur nuwun Komentar

Matur nuwun!

Plum Amazing, LLC