Manual PixelStick

Jarak Ukuran (Piksel), Sudut (Derajat) lan Werna (RGB)
Kapan wae, Ngendi wae ing Mac

*Kanggo search sembarang kaca mung nggunakake printah f kanggo nemokake tembung utawa frase.

By Plum Sange

Asli dening Ryan Leigland
Pembaruan dening Mark Fleming 2012-13
Pembaruan 2014-20 dening Bernie Maier

Owah-owahan Versi
Download paling anyar ing Plum Amazing

Ringkesan

PixelStick minangka alat kanggo ngukur jarak (ing piksel), sudhut (ing derajat) lan warna (RGB) ing layar. Photoshop nduweni alat jarak, sudut lan warna nanging mung bisa digunakake ing Photoshop. PixelStick bisa digunakake ing aplikasi apa wae, ing antarane app, ing Finder Apple saliyane iku entheng, gampang, cepet lan murah. Apik banget kanggo para desainer, navigator, pembuat peta, ahli biologi, astronom, kartografer, desainer grafis utawa sapa wae sing nggunakake mikroskop utawa teleskop utawa pengin ngukur jarak ing layar ing jendela utawa aplikasi apa wae. PixelStick minangka pamrentah, protractor lan eyedropper sing canggih sing bisa digunakake ing endi wae ing Mac.

Manual PixelStick 1 Manual PixelStick
Da Vinci's Vitruvian Man nggambarake rasio ukuran awak manungsa; tokoh manungsa asring digunakake kanggo nggambarake skala gambar arsitektur utawa teknik. Iki uga bisa katrangan nganggo kutipan iki. "Manungsa minangka ngukur kabeh"- Protagoras

Pangukuran bisa ditetepake minangka ..

… Sing mbandhingake ..

... jumlahe ora dingerteni sawetara kualitas / dimensi / fenomena fisik ...

..manti

.. Nilai sing wis dingerteni sadurunge wis dipilih kanthi kualitas / dimensi / fenomena fisik sing padha, sing diarani unit..

.. Supaya bisa ngerteni carane akeh lelaran utawa pecahan saka unit ..

..are sing ana ing kuantitas sing ora dingerteni.

Utawa ..

... Supaya kita bisa ngerteni sepira pirang-pirang pengulangan unit padha karo jumlah sing ora dingerteni.

Sepisan maneh, tanpa istirahat

Pangukuran bisa ditetepake minangka perbandingan jumlah sing ora dingerteni saka sawetara kualitas / dimensi / fenomena fisik sing nduweni nilai fisik / dimensi / fenomena sing wis dikenal, sing dipilih sadurunge unit supaya kita bisa ngerteni pira lelaran utawa pecahan unit kasebut kalebu ing kuantitas sing ora dingerteni Utawa supaya kita bisa ngerteni carane akeh pengulangan unit padha karo jumlah sing ora dingerteni. -Nadia Nongzai ing Quora

Nalika sampeyan bisa ngukur apa sing ngandika bab, lan nyebut ing nomer, sampeyan ngerti soko bab iku, nalika sampeyan ora bisa nyebut ing nomer, kawruh iku saka jinis meager lan ora marem; bisa uga wiwitan kawruh, nanging sampeyan wis meh wae, ing pikirane majeng kanggo tingkat Ilmu. - William Thomson, Lord Kelvin

Manual PixelStick 2 Manual PixelStick

Pangukuran sing tepat penting ing pirang-pirang lapangan, lan kabeh pangukuran mesthi perkiraan.

PixelStick ngukur piksel lan jarak antarane piksel. Hubungan antarane piksel lan apa wae sing sampeyanukur yaiku skala. Iki minangka pangukuran kanthi perbandingan. Kanthi cara iki PixelStick bisa ngukur jarak antarane planet galaksi, negara, kutha, wong, molekul, atom utawa macem-macem partikel sub-atom ing foto yen skala kasebut dingerteni. Sampeyan padha karo panggunaan skala ing peta. Ing peta sampeyan bisa ndeleng ing sisih tengen ngisor lan ndeleng skala sing bisa 1 ing / 1 mil. Ing peta kutha sing udakara 5 ″ dawane 5 km saka siji menyang liyane. Sisik khusus kasedhiya kasedhiya ing PixelStick lan bisa digunakake dening para astronom, ahli mikrobiologi, lsp.

"Ora kabeh sing dianggep bisa dietung lan ora kabeh sing bisa diitung."- Albert Einstein

PixelStick minangka sarana sing ngidini gampang ngukur jarak lan sudhut ing layar, nggedhekake zoom ing ngisor kanggo nuduhake warna lan ngidini nyalin warna kasebut ing 7 format (CSS, HTML lan sawetara bilangan bulat lan hex RGB) ing aplikasi, jendhela lan tengen. desktop. Kajaba iku skala, mula yen sampeyan ngerti skala dokumen sampeyan bisa ngukur isine. Ukurane, pangukurane bakal bisa digunakake karo Google Maps, Yahoo Maps lan Photoshop. Amarga ora ana skala standar kanggo dokumen sewenang-wenang ing Mac, kanggo dokumen liyane, sampeyan bisa nggawe opsi skala skala khusus ing PixelStick sing bisa digunakake ing pangukuran.

"Yen ora bisa ditulis nganggo tokoh, dudu ilmu. Iku mratelakake panemume."- Robert Heinlein

Umume apa sing ditindakake PixelStick. Seret titik akhir kanggo ngganti jarak utawa sudut. Klik kunci utawa tahan tombol shift kanggo ngalangi jarak utawa sudhut.

manual

Kepiye PixelStick tumindak nalika sampeyan duwe luwih saka siji layar gumantung versi macOS / OS X. OS X Mavericks ngenalake pilihan pangguna supaya ngidini layar duwe papan sing kapisah. Yen pilihan iki disetel (disetel kanthi standar ing OS X Yosemite), jendela aplikasi ora bisa nyopot pirang-pirang layar. Pramila, PixelStick mung bisa ngukur layar siji sak suwene pilihan iki wis disetel. Sampeyan bisa ngoper layar endi PixelStick sing diukur kanthi nyeret titik tengah (yaiku alun-alun) ing antarane layar. Sampeyan uga bisa nggunakake item menu Reset Position ing salinan menu ing layar sing pengin diukur; yen menu PixelStick ora katon ing layar kasebut, sampeyan bisa nyeret palet kasebut menyang layar kasebut.

"Pangukuran ditegesi minangka proses kanggo nemtokake regane jumlah sing ora dingerteni kanthi mbandhingake karo sawetara standar sing wis ditemtokake." - Rasika Katkar

Yen layar ora duwe pilihan ruang sing kapisah ora ditemtokake, utawa nalika PixelStick mlaku ing versi macOS lawas, PixelStick nyopot kabeh layar sing kasedhiya.

Requirements

PixelStick mbutuhake Mac OS X 10.7 utawa mengko. Versi lawas PixelStick kasedhiya kanggo versi Mac OS lawas.

Ijin

The 'Alat Eyedropper'mbutuhake idin sing diarani'Rekaman Layar'. Aplikasi kasebut kudu takon babagan iki, nanging sampeyan bisa nyetel dhewe kanthi mbukak:
Preferensi Sistem MacOS -> Keamanan & Privasi -> Privasi -> Aksesibilitas.
Wara-wara ing ngisor centhang iki kasedhiya kanggo PixelStick kanggo idin 'Ngrekam Layar'.

Manual PixelStick 3 Manual PixelStick

Yen ora ana ing eydropper, bakal weruh warna desktop lan ora warna jendela sing sampeyan lebokake

Katrangan lengkap babagan alat iki ana ing 'Eyedropper'bagean.


The 'Piranti Unsur Layar'mbutuhake idin sing diarani'Aksesibilitas'.

Aplikasi kasebut kudu takon babagan iki, nanging sampeyan bisa nyetel dhewe kanthi mbukak:
Preferensi Sistem MacOS -> Keamanan & Privasi -> Privasi -> Ngrekam Layar

Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu menehi ijin PixelStick kanggo ngakses layanan aksesibilitas macOS. Yen sampeyan ngeklik lambang, sistem bakal nggawe dialog iki.

Manual PixelStick 4 Manual PixelStickTutul 'Bukak Preferensi Sistem' lan bakal mbukak Preferensi Sistem: Keamanan & Privasi: Privasi: Setelan aksesibilitas lan bakal nambah PixelStick menyang dhaptar ing sisih tengen.

Manual PixelStick 5 Manual PixelStickBukak dialog kasebut (ing sisih kiwa ngisor ing endi ikon kunci) lan priksa manawa nambahake centhang ing sisih kiwa lambang PixelStick. Saiki PixelStick duwe ijin.

Sawise sampeyan diwenehake ijin nggunakake layanan aksesibilitas, mbesuk sampeyan bakal ngeklik lambang unsur layar ing macem-macem unsur layar ing ngisor kursor tikus bakal disorot lan PixelStick nuduhake dimensi unsur sing disorot.

Katrangan lengkap babagan alat iki ing ngisor iki ing 'Elemen Layar'bagean.

Sistem Koordinasi

manual

PixelStick nggunakake sistem koordinat kaya sistem koordinat macOS. X bisa katon lebar lan y minangka dhuwur. Iki tegese asal (piksel 0,0) ana ing pojok kiwa ngisor layar. Nanging, macOS utamane ing titik, dene PixelStick kabeh piksel amarga piksel luwih gampang digambarake nalika nerangake dokumen ing layar. A titik ora jembar lan manggon ing antarane piksel. Elinga yen versi modern lan macOS modern, piksel kasebut ora kudu piksel fisik ing sawijining tampilan, utamane tampilan retina. macOS duwe pilihan skala sing bisa njupuk koresponden langsung antarane piksel hardware lan sing dilaporake menyang aplikasi (kaya PixelStick) minangka piksel.

kadohan

PixelStick nglaporake loro jarak piksel lan prabédan piksel. Yen sampeyan ndeleng rong nomer bebarengan ing antarmuka pangguna PixelStick kaya 230,114 iki (x, y) utawa (ambane, dhuwur).

manual

x diwiwiti ing sisih kiwa ngisor layar.

Jarak piksel kalebu ambane endopan PixelStick. Iki supaya ukuran item sing diukur nyata dilaporake. Bentenane piksel mung nggawe koordinat.

"Ukur apa sing bisa diukur, lan gunakake apa sing ora kaya ngono."- Galileo Galilei

Ing ilustrasi ing sisih tengen, dhuwure gambar 13 piksel, mula jarake kacarita 13.00. Elinga yen endpoint inten ing posisi y = 1, mula endpoint lingkaran ing posisi y = 13. Mula bedane piksel yaiku 13 - 1 = 12.

Ngarepke

Kanthi standar, PixelStick nglaporake sudut antarane garis dasar (biasane garis horisontal nanging yen sampeyan nemtokake garis dasar anyar, iki baris ing titik) lan garis sing digawe kanthi titik akhir kanthi nilai mundhak nalika sampeyan mindhah ujung garis antik ati. Nilai sudut pandang bisa positif utawa negatif gumantung saka posisi titik mburi berlian karo titik akhir bunder.

Yen sampeyan ngaktifake Peta Mode PixelStick ngganti cara menehi sudut kaya kaya bantalan ing peta. Iki nglaporake sudhut nganggo mung angka positif saka 0 nganti 360 derajat, mundhak kanthi macet. Garis garis dasar isih gagal horisontal utawa apa wae sing sampeyan aturake nalika pungkasan. Kanggo nyetel garis dasar minangka sisih lor / kidul, mung ngalih + seret titik ujung berlian dadi ndhuwur ujung garis mburi lan nyetel garis dasar, sing saiki dadi garis tegak.

Palet PixelStick

manual

manual Gawe - mbukak lan nutup pref PixelStick.
manual eyedropper - ngembang palet kanggo mbukak alat loupe lan eyedropper. Kata: Eyedropper mbutuhake PixelStick kanggo ditambahake ing ijin. Waca Izin bagean utama ndhuwur kanggo rincian.
manual  bantuan - mbukak manual online iki.
manual  gambar
- Ikon nyekel layar nampilake jendhela kanthi pratinjau isi saiki kabeh layar. Sampeyan banjur bisa klik banjur seret kanggo milih wilayah ing layar. PixelStick banjur njaluk sampeyan lokasi kanggo nyimpen file gambar sing ngemot layar.
manual  Unsur layar - Ikon pangaturan elemen layar ngidini sampeyan ngukur elemen sing nggawe windows aplikasi sing lagi mlaku.

Kanggo nindakake iki, priksa manawa menehi ijin PixelStick kanggo ngakses layanan aksesibilitas macOS. Menyang bagean utama ing ndhuwur diarani 'Idin' kanggo katrangan luwih

Sawise sampeyan diwenehake ijin nggunakake layanan aksesibilitas, mbesuk sampeyan bakal ngeklik lambang unsur layar ing macem-macem unsur layar ing ngisor kursor tikus bakal disorot lan PixelStick nuduhake dimensi unsur sing disorot.
manual       Titik bunder - titik pangukuran sing bisa ditarik. Nuduhake x lan y.
manual       Titik inten - titik pangukuran sing bisa ditarik. Nuduhake x lan y.
manual  manual  kadohan - Jarak piksel ing piksel adhedhasar bunder lan titik pungkasan.
manual  manual  kadohan - ngunci jarak nalika muter utawa nyetel paugeran.
manual       Delta - prabédan piksel ing antarane bunder / titik pungkasan kothak ing nilai x lan y.
manual  manual  Angle - dikunci kanthi bebas ngowahi sudhut.
manual  manual  Ngunci Ngunci - klik kanggo ngunci njaga sudut sing padha nalika nyetel paugeran.
manual  manual   Dikunci Tangan - klik kanggo ngunci utawa nahan tombol shift supaya rotasi bisa nambah 45 °.
manual        Mbukak kunci - Klik kunci kanggo ngunci / mbukak kunci.

TIP : Klik kaping pindho pangukuran kanggo milih banjur nyalin menyang clipboard.

Ukuran Via Scalemanual

Palet PixelStick (katon ing ndhuwur) nampilake pangukuran sampeyan.manual

Menu gulung mudhun (ing sisih ngisor palet ing ndhuwur) nampilake klik 'No scaling' banjur nuduhake item ing sisih tengen.

Milih Peta Google bakal ngidini sampeyan menehi ukuran kanggo zoom tartamtu ing peta google.

manualUtawa sampeyan bisa milih khusus lan nggawe skala dhewe sing bisa dijenengi lan disimpen. Waca FAQ Scaling

eyedropper

manual

Tutul lambang 'eyedropper' manual menehi info liyane babagan warna lan ngidini sampeyan nyalin kode format warna. Klik ing menu drop-down 'color' ing ndhuwur kanggo ndeleng layar ing ngisor iki.

manual

Kanggo Gunakake: Sawise nutul eyedropper nalika titik kursor luwih saka piksel, area kasebut bakal digedhekake lan warna bakal ditampilake (deleng gambar ndhuwur layar). Ing ngisor iki sampeyan bisa milih saka menu molor format warna (hex, desimal, # ing ngarep utawa ora, lsp). Banjur tinggalake titik kursor ing piksel warna sing pengin dijupuk, culake mouse, tahan tombol Command banjur tutul c kanggo nyalin nomer kasebut menyang clipboard. Nalika nempelake clipboard (printah v) sampeyan bakal weruh kaya iki: 'color: # d3eac6;'

Menu

file

Preferensi - Deleng ing ngisor iki kanggo rincian.

Priksa Update - Yen sampeyan duwe versi shareware saka kita, sampeyan bisa ngeklik iki kanggo mriksa versi anyar. Entuk versi anyar sing anyar langsung dadi alasan sing apik kanggo ngarahake piranti lunak langsung saka kita.

Sunting

Werna kuwalik - Ngowahi warna.

Reset Position - Yen amarga sawetara alesan ngganti monitor, penguasa ora bisa tekan, klik iki lan bakal fokus ing layar.

Setel Baseline - Nyetel garis ing antarane rong titik pungkasan minangka garis dhasar sing diukur. Iki ngidini sampeyan ngukur sudhut sawenang-wenang, ora mung sudhut sing gegandhengan karo horisontal. PixelStick nggambar garis awal iki minangka garis burik.
Kanggo nyetel garis garis (garis burik) puteran kothak utawa bunder nganti garis utama sing sampeyan pengin garis dasar banjur pindhah menyang menu PixelStick 'Sunting' banjur pilih item menu 'Set Baseline' utawa tekan prentah b. 

Mode Peta - Owahi cara ngarepke ditampilake ing palet: salah siji nambah jarum jam kaya ing bidang geometris biasa utawa (nalika mode peta urip) mundhak kanthi jarum jam kaya bantalan ing peta.

bantuan - Salah sawijining cara kanggo mbukak manual iki.

Gawe

manual

Aktifake aplikasi ing klik - Priksa iki tegese sampeyan bisa ngeklik panguwasa kanggo nggawa kabeh app PixelStick menyang ngarep. Pateni minangka standar amarga sampeyan bisa mbukak aplikasi lan nggunakake penguasa kanggo ngukur prekara ing PhotoShop tanpa nyurung PhotoShop menyang latar mburi.

Tampilake koper nalika seret - Priksa pilihan iki supaya bisa ndeleng loupe sing nggedhekake area ing sangisore titik endhas sing sampeyan seret.

Tampilake kothak ing loupe - Priksa pilihan iki kanggo nambah kothak menyang loupe kanggo mbantu ngenali kepiye piksel sing digedhekake.

Tarik pandhuan sajrone seret - Priksa pilihan iki supaya bisa ndeleng garis pandhuan nalika nyeret penggaris.

Uga ana pilihan kanggo milih warna titik mburi PixelStick plus garis pandhuan sing lurus lan bunder lan bakal nuduhake pandhuan utawa ora.

Ing pangowahan umum ditrapake kanthi cepet, supaya sampeyan bisa nyoba ngaktifake / mateni lan ngganti setelan banjur coba pamrentahan kanggo ndeleng kepiye pengaruh ing tumindak.

Hotkeys

Ing pilihan Pixelstick nyetel hotkey kanggo Show / Singidaken lan kanggo Pusat Penguasa.

manual

Nyilikake Palette - Bar judhul klik kaping pindho uga ndhelikake pedoman.
Tampilake / Singidaken Palette - pencet tombol hotkey ing preferensi uga ndhelikake pedoman.
Ngunci Kunci - tahan tombol shift banjur bakal ngunci saben 45, 90 lan 180 derajat.
Mbalikake Werna - tombol kontrol banjur klik kanggo nuduhake menu kontekstual.

* Kabeh karya ing ngisor iki nalika app Pixelstick minangka app paling ngarep.

Tengen, Kiwa lan Up, utawa Tombol Arah Down - mindhah kabeh panguwasa 1 piksel ing arah kasebut.
Kanan, Kiwa lan Up, utawa Tombol Panah + Tombol Shift - mindhah kabeh panguwasa 10 piksel ing arah kasebut.
Command + Tombol Panah Ngiwa utawa nengen - supaya mindhah kothak persegi 1 piksel saka bunder, saéngga panguasa nambah ukuran.
Command + Panah Ngiwa utawa nengen + Tombol Shift - supaya persegi mindhah 10 piksel adoh saka bunder., mula panguwasa ngembangake ukuran.

Command + Up utawa Down Arrow Key -  supaya berlian muter ngubengi bunder.
Command + Up utawa Down panah + Tombol Opsi - ngganti sudut, bunder minangka pusat lan alun-alun minangka bagean sing mindhah 1 derajat.
Command + Up utawa Down panah + Pilihan + Shift Key - ngganti sudut., bunder minangka pusat lan alun-alun minangka bagean sing mindhah 10 derajat.

Kontrol + klik ing tengah utawa titik pungkasan kanggo njupuk menu dropdown pilihan kaya iki.

Manual PixelStick 6 Manual PixelStick

Tips PixelStick

  • Nalika ngukur, pasang titik endhas ing area sing arep diukur.
  • Cara paling gampang kanggo entuk dimensi loro ing wilayah yaiku kanthi posisi titik ing sisih ndhuwur pojok.
  • Sawise ngukur dhuwur (waca conto), ujung bunder bisa nyeret menyang sudhut liyane supaya lebar.

FAQ

Q: Apa bisa ngukur ing milimeter?
A:
Pisanan, penting banget kanggo ngerti apa PixelStick:
PixelStick ora tetep conventional, panguasa fisik, contone, ora 1 mlaku utawa meter, etc.
Nanging PixelStick nggunakake piksel ing monitor kanggo ngukur piksel, jarak antarane piksel lan sudut.
PixelStick ngukur kanthi akurat ing piksel.
PixelStick nggunakake piksel minangka unit ing kartografi monitor komputer.
PixelStick ngukur piksel lan jarak antarane piksel.
Hubungan antarane piksel lan apa wae sing diukur yaiku skala.
Iku pangukuran dening comparison. A rasio.
Piksel (singkatan px). Tembung piksel minangka portmanteau saka 2 tembung [pic]ture & [el]ement, pix el. Piksel minangka unit paling cilik saka gambar utawa grafis digital sing bisa dikontrol lan ditampilake ing tampilan digital.
Ukuran piksel gumantung saka monitor sing sampeyan gunakake.
Yen sampeyan pengin ngukur soko liyane banjur piksel banjur PixelStick gumantung sampeyan kanggo skala. Skala yaiku rasio piksel/unit (contone, 3 piksel/taun cahya). Skala kasebut kudu beda nalika ngukur jarak ing foto amoeba utawa lintang ing galaksi. Tegese PixelStick bisa ngukur apa wae yen ukurane dikenal lan akurat. Yen sampeyan duwe peta tanpa skala, sampeyan ora bakal bisa nemtokake jarak donya nyata antarane rong titik, kajaba sampeyan duwe skala, ta? PixelStick bisa digunakake lan menehi jarak ing peta nalika ngerti ukurane. Semono uga kanggo inci, mil, taun cahya, kilometer utawa AU. Iki bisa dideleng ing menu dropdown skala PixelStick sing nuduhake, Custom, Google Maps, Yahoo Maps lan Photoshop. Iki kita tambah. Gunakake 'adat' kanggo nambah timbangan sampeyan dhewe. Google lan Yahoo ngganti skala supaya waspada.

Q: Aku minangka astronom. Kepiye carane nggawe unit khusus kaya AU kanggo PixelStick lan nggawe 1 AU dadi x piksel?
A: PixelStick duwe rong cara kanggo nyetel skala menyang unit khusus kayata AU. Yen sampeyan ngerti sepira piksel sing nggawe 1 AU, sampeyan bisa ngeset faktor zoom langsung. Faktor zoom yaiku timbal balik jarak ing piksel. Contone, yen 1 AU 100 piksel, faktor zoom yaiku 1/100, yaiku .01. Pilih skala khusus lan klik tombol Owahi utawa + tombol kanggo nambah skala anyar. Ing Zoom lapangan, ketik 0.01. Klik OK. Saiki, yen sampeyan ngukur karo PixelStick, jarak ing unit adat sampeyan ditampilake ing sisih ngisor panel saliyane jarak ing piksel sing dituduhake ing tengah panel.

Cara liya yaiku yen sampeyan ora ngerti skala sing pas, nanging sampeyan duwe gambar referensi sing bisa ngukur jarak sing dingerteni. Sampeyan luwih dhisik nggunakake PixelStick kanggo ngukur ing layar dawa (ujar) 1 AU. Banjur pilih skala khusus lan klik tombol Owahi utawa tombol + kanggo nambah skala anyar. Ing kolom Jarak, ketik 1. Klik OK. Saiki PixelStick bakal nuduhake jarak ing unit khusus sampeyan ditampilake ing sisih ngisor panel kaya conto pisanan.

Q: Yen aku nemtokake lapangan Zoom utawa jarak, kenapa lapangan liyane diganti kanthi otomatis?
A: Iki amarga rong cara sing beda sampeyan bisa nemtokake skala khusus. Kajaba iku, sawetara pangguna bisa uga pengin faktor zoom sing dikenal tinimbang unit alternatif, lan saéngga PixelStick ngidini unit khusus ditata kanthi ngetik zum utawa kanthi ngukur dawa sing dikenal lan mlebu dawa kasebut.

Q: Napa menehi ukuran, yen aku ngetik nomer ing siji lapangan banjur pindhah menyang lapangan nomer loro sing kaping pisanan ganti? 
A: TIki masalah kanggo pangguna Eropa sing nggunakake koma minangka titik desimal. Sampeyan bisa uga kudu ngetik nomer kanthi titik sanajan setelan wilayah bakal ditampilake nganggo koma.

Q: Yen eyedropper Pixelstick nuduhake warna desktop lan ora warna ing aplikasi sing digunakake utawa ora nuduhake akurat utawa nuduhake nilai piksel sing mblusukake nalika mlaku ing hiDPI Nampilake ing mode hiDPI. yaiku tampilan 4K.
A: Pindhah menyang preferensi lan priksa manawa 'Gunakake koordinat MacOS' aktif (gambar ing ngisor iki). Uga mriksa sing loro ijin disetel kanthi bener.

Manual PixelStick 7 Manual PixelStick

Q: Nalika aku mindhah Ngalahake nalika terus tombol shift (supaya loro Ngalahake diwatesi kanggo baris horisontal), Aku loro nomer beda kanggo total-kadohan lan komponen-kadohan. Conto bakal ana ing gambar sing kasedhiya. Jarak nuduhake 180.00, lan komponen maca 179 lan 0. Kang kadohan tengen, lan apa iku beda?
A: Jawaban kasebut ing ngisor iki kadohan.

Q: Aku dadi dokter bedah ortopedi lan kepengin ngukur sudut ing antarane femur ing ndhuwur lan tibia ing ngisor iki. Iki diarani sudut flexion lutut. Kepiye cara ngukur sudut kasebut nganggo piranti lunak iki. Sampeyan bisa rinci babagan langkah-langkah?
A: Tarik foto item (femur, dhengkul lan tibia ing kasus iki) sing pengin diukur amba lan pasang endcap lingkaran panguwasa piksel ing dhengkul, kaya gambar ing ngisor iki. Bunder kasebut ana ing dhengkul lan kothak ing femur lan sudute diwaca -343.0907.

manual
Kanggo ngganti iki dadi 0.00 derajat (priksa manawa PixelStick minangka app paling ngarep) banjur munggah menyang menu Owahi ing PixelStick milih 'Set Baseline' lan sampeyan bakal bisa ndeleng owah-owahan amba menyang 0.00 (gambar ing ngisor iki)

Ayun endcap alun menyang tibia. Ing ngisor iki sampeyan ndeleng sudut amba yaiku 137.2244 derajat.

Sampeyan bisa uga migunani kanggo nggunakake hotkey (ing ndhuwur) kanggo nyetel amba saka keyboard. (Sampeyan uga kasengsem maca item Q&A sabanjure sing padha.)

Q: Kepiye cara ngganti asal (referensi) langkah sudut; saiki sumbu horisontal sing dianggep, iku bakal migunani nggunakake sumbu vertikal amarga aku nggunakake sisih lor geografis kanggo ngetung sudut azimuth kanggo jajaran astronomi.
A: Shift + Seret mburi berlian supaya kanthi vertikal ndhuwur mburi bunder. Banjur ing menu sunting PixelStick pilih Garis Dasar (utawa penet Command + B) nalika PixelStick minangka aplikasi paling ngarep. Sampeyan uga pengin ngaktifake Mode Peta (uga nggunakake menu sunting utawa pencet Command + M). Iki ngganti cara PixelStick nuduhake sudhut relatif karo garis awal. (Sampeyan uga kasengsem maca item Q&A sadurunge sing padha.)

Q: Napa aku ora bisa nggunakake PixelStick ing app nalika ana ing Mode Layar Penuh?
A: Mode Layar Lengkap kanggo aplikasi ndadekake aplikasi paling ngarep lan ora ngidini kabeh aplikasi liyane kalebu PixelStick mlebu ing ngarepe. Yen sampeyan perlu kanggo ngukur soko sampeyan bisa njupuk screenvid utawa gambar. Apple bisa nindakake karo shift printah app screenshot 5 ngidini sampeyan nindakake. Muga-muga sampeyan bisa nggunakake PixelStick ing screenvid utawa gambar.

Q: Aku biasane mbukak ing darkmode nanging PixelStick luwih apik yen ing lightmode, iku bisa kanggo meksa PixelStick ing lightmode?
A: ya wis. Yen sampeyan bisa mbukak jinis printah terminal kanggo meksa mlaku ing lightmode: 
standar nulis com.plumamazing.PixelStick NSRequiresAquaSystemAppearance -bool ya

Sampeyan bisa mbalekake app bali menyang setelan sistem kanggo mode peteng utawa cahya kanthi nggunakake
default mbusak com.plumamazing.PixelStick NSRequiresAquaSystemAppearance

Q: Endi file pilihan?
A: Dheweke ana ing kene:
perpustakaan / pilihan / com.plumamazing.PixelStick.plist

Tutul ing kene kanggo mangerteni carane pindhah menyang folder 'Perpustakaan' ing Mac sing didhelikake minangka standar.

tuku

Tuku PixelStick kanggo mbusak kabeh watesan lan dialog sing muncul sawise 30 dina, lan kanggo ndhukung evolusi PixelStick sing terus.

Toko Amazing Plum

Thanks

Folks ing Plum Amazing
We appreciate saran lan laporan bug. Mangga nulis kanggo awake dhewe.

Matur nuwun Komentar

Matur nuwun!

Plum Amazing, LLC