Manual Penting 1

Penting Pitulung

Ekspansi Teks, Klip, Cathetan, Popup,
Pangeling-eling, Tulisan, sapiturute kanggo Mac

Pambuka

Penting minangka alat produktivitas macem-macem sing mlaku ing latar mburi kanggo nggedhekake produktivitas ing Mac. Intine yaiku penerus yType. yType mung minangka alat ekspansi teks. Penting ing sarana terpusat sing menehi macem-macem papan kerangka, ekspansi teks, cathetan, pangeling, popup kaya ing iOS, skrip lan liya-liyane, kabeh ana ing siji aplikasi.

Requirements 

Penting mbutuhake 10.7 utawa luwih.

Istilah kasebut

Ekspansi Teks

  • Cepet - singkatan sing dadi blok teks utawa gambar.
  • expansion - iki minangka blok teks sing ditrapake trabasan. Ekspansi bisa dadi teks biasa utawa teks sing diformat lan gambar opsional.
  • Trabasan / Pasang Expand - iki minangka 'trabasan' lan item 'ekspansi' bebarengan. Trabasan diganti karo ekspansi nalika ngetik. Kadhangkala kita mung nyebat pasangan iki minangka Trabasan.
  • Variabel - simbol sing bisa sampeyan lebokake ing lapangan Ekspansi sing yen diarani bisa nggedhekake tanggal, wektu, lan liya-liyane saiki ana macem-macem jinis.
  • Variabel Trabasan - Trabasan bisa digawe dadi variabel nalika diubengi karo sawetara karakter ekstra. Dheweke bisa dilebokake ing ekspansi liyane nalika dipilih saka menu tarik mudhun Variasi Trabasan.

Clipboard

  • clip - yaiku obyek sing disalin menyang clipboard nggunakake salinan utawa potongan menu utawa hotkey.
  • Clipboard - yaiku wadhah kanggo sak klip. Mac OS X nyedhiyakake siji sistem Clipboard.
  • Sejarah Klip - yaiku tumpukan utawa kronologis klip sing disalin / dipotong suwe-suwe.

Ringkesan

Penting nggabungake 5 alat utama ing siji menu item:

Manual Penting 2

  1. Klip Akeh
  2. Ekspansi Teks
  3. nyembul
  4. pangeling
  5. Cathetan
  6. Scripting

Nalika app dibukak lambang lightbulb lenggah ing menubar kaya iki:

Pilih 'Inti Penting' utawa 'Penting Off' kanggo mateni kabeh Penting utawa mati

Pilih Info kanggo ndeleng menu ing ndhuwur sing ngemot:

  • Babagan - nomer versi lan info liyane.
  • Manual Online - manual iki.
  • Saran lan Lapuran Bug… - kirim saran.
  • Tuku… - ngerteni luwih lengkap babagan tuku app.

instalasi

Klik kaping pindho lambang Inten lan bakal mbukak app lan sampeyan bakal bisa ndeleng lambang cilik lampu lilin sing penting ing sisih tengen ing menubar ndhuwur.

Yen sampeyan nganyari saka yType, ana info ing FAQ babagan ngimpor info lawas.

Kata: Nalika pisanan Essential diwiwiti, sampeyan butuh idin kanggo ngakses layanan tartamtu. Penting banget ditindakake kanggo Mac OS 10.13 lan 10.14 (Mojave).

Manual Penting 3

Klik 'Open System Preferensi' lan sampeyan bakal bisa ndeleng iki:

Manual Penting 4

Ing klik kiwa kiwa ing lambang kunci lan mlebu nganggo jeneng pangguna lan sandhi kanggo Mac kasebut.

Banjur klik kothak cilik ing jejere lambang Penting ing ndhuwur supaya sampeyan bisa ndeleng dhaptar kaya iki:

Manual Penting 5

Saiki klik lambang lampu bohlam ing situs sisih tengen menu ndhuwur lan sampeyan bakal weruh menu gulung mudhun iki.

Manual Penting 2

Esensial saiki wis siyap nambah produktivitas sampeyan.

trabasan

Trabasan ing Essential ngidini sampeyan ngetik singkatan utawa blok teks, gambar utawa gambar & teks sing luwih gedhe. Cukup, ketik singkatan (trabasan) banjur blok teks lan / utawa gambar / teks format (ekspansi). Saiki ngetik singkatan kasebut, sing kita sebut trabasan lan spasi utawa bali bakal nglebokake teks sing diarani ekspansi.

Ketik sawetara karakter (trabasan) kanggo nempel teks (ekspansi) sing luwih gedhe kaya jeneng sampeyan, url, gambar utawa malah sawetara kaca teks sing diformat langsung ing ngendi wae ing Mac ing aplikasi apa wae.

fitur

  • nggawe trabasan (sawetara huruf) kanggo ngetik teks utawa gambar sing gedhe lan teks sing diformat ing aplikasi mac.
  • nyalin lan tempel utawa seret ing blok teks, gambar utawa teks sing diformat.
  • nggunakake variabel kanggo masang wulan, dina, taun, wektu, kursor, waktune.
  • nampilake siji variabel ing liyane.
  • telusuran kanthi kabeh pasangan trabasan / ekspansi
  • kasedhiya ing Inggris, Prancis, Rusian, Spanyol, Italia, Jerman, Swedia lan Jepang. Tulung kita tambah basa.

Dianggo

Nguripake utawa mateni Trabasan liwat pilihan utawa tekan menubar.

  1. Conto Trabasan Teks

Klik kaping pindho ing papan kosong ing sangisore lapangan 'Trabasan' utawa pencet tandha + ing sisih tengen ngisor. Pasangan trabasan / ekspansi anyar digawe Ketik 'Trabasan' ing sisih tengen ndhuwur. Trabasan bisa uga karakter utawa karakter. Ayo digunakake:

mya

Teks sing ditambahi bisa dadi alamat sampeyan:

John Smith
100 Utama St.
Fairfield, IA 52556

Lebokake teks kasebut ing kolom 'Ekspansi' ing sisih tengen ngisor. Saiki yen sampeyan ngetik mya lan spasi utawa bali banjur alamat kasebut bakal langsung mlebu ing dokumen.

Manual Penting 7

  1. Conto Trabasan Teks Gambar

Gawe trabasan anyar kanthi pencet tombol +. Ketik trabasan kaya; paus Saiki seret gambar menyang kothak ekspansi. Saiki, yen sampeyan ngetik; paus, sampeyan bakal masang gambar kasebut.

Manual Penting 8

TIP: Sampeyan bisa ngetik URL (https://plumamazing.com) minangka teks kosong utawa dadi teks sing diformat. Ing klik kontrol kontrol teks ing URL kanggo ngowahi.

Manual Penting 9

Trabasan Jeneng

Yen sampeyan nggawe trabasan minangka tembung biasa ing basa sampeyan, sampeyan ora bisa ngetik tembung kasebut tanpa entuk ekspansi. Kanggo ngindhari iki, kita nggawe trabasan sing dudu tembung.

Ing sawetara conto, kita miwiti trabasan kanthi koma amarga iku cara gampang ngetik cepet. Uga ngidini kita masang jeneng sing bisa dilalekake. Nanging nggunakake karakter apa wae.

Tips kanggo ngembangake sistem jeneng dhewe kanggo trabasan.

Nggawe trabasan minangka gabungan karakter sing arang digunakake kanthi jeneng deskriptif mbantu ngelingake. Nggunakake char sing arang digunakake ing ngarep jeneng deskriptif ngidini sampeyan nggawe klompok gampang eling. Kaya; bisa ndhisiki huruf pisanan url kaya p supaya; p bisa nggedhekake menyang https://plumamazing.com lan gampang eling.

Tuladha Jeneng

Cepet                     expansion

e @ p                                elvis@presley.com
e @ g                                elvis@graceland.com

Nggunakake @ bisa uga mbantu sampeyan ngelingake alamat email sing beda

Aku nggunakake sing paling ngisor lan padha ngirit wektu lan ngetik.

;p                                    https://plumamazing.com
;k                                    http://knowledgeminer.com

Eksperimen lan konsisten, suwe-suwe sampeyan bakal nggawe pola sampeyan dhewe.

Nggunakake; kanggo kabeh url situs web sampeyan bisa dadi mnemonik sing gampang nanging sampeyan bisa nggunakake apa wae.

Cepet

qbizletter Dhumateng Bapak,….

Nggunakake huruf q lan jeneng sing bisa dingerteni bisa dadi teknik sing apik kanggo pesen sing sering digunakake, bisa uga kaca dawa. Banjur sampeyan bisa ngetik sawetara trabasan trabasan lan nambah cepet menyang email.

Kata: Nggoleki 'Trigger' sing apik tegese sawetara huruf sing sampeyan ora bakal bisa nggunakake nalika biasa. Kanggo nemokake pemicu, gunakake situs kamus sing ngidini nemokake saben tembung nganggo sawetara huruf kasebut. Ngomong sampeyan mikir yen 'obf' bisa nggawe tes 'Trigger' sing apik ing kene kaya mangkene:

https://www.thefreedictionary.com/e/OBF

Situs kasebut menehi katrangan apa sing pungkasan karo huruf kasebut. Ing kasus iki umume akronim sing ora bakal digunakake. Dadi, iki bisa dadi pemicu sing apik. Sampeyan ora pengin nggunakake sawetara huruf sing bakal diketik saben wektu lan kaget karo ekspansi.

Setelan ing Trabasan

Manual Penting 10

Sampeyan bisa ngganti setelan iki:

  • Mulai Penting ing Login - ngirit wektu nalika urip maneh komputer.
  • Tambah Space Sawise Ngembangake - pancen persis.
  • Tampilake Ikon ing Dock - yen dicenthang nuduhake app ing dokumen kasebut.

Variabel

Ing ngisor iki yaiku menu gulung mudhun variabel.

Manual Penting 11

Tambahake variabel kasebut ing wilayah ekspansi nambah pemicu sampeyan dhewe lan saiki sampeyan bisa

ketik wektu, tanggal, lan liya-liyane, tanpa kudu katon.

Gunakake% Y% m% d kanggo sasi lan tanggal kanthi milih variabel kasebut. Sijine kabeh sing sampeyan pengin.

Klik ing variabel kursor kanggo dilebokake ing% iki | sing sawise ngembangake kabeh pemicu lan variabel bakal ngeset kursor dadi ana ing ngendi sampeyan ngasilake variabel kasebut.

Manual Penting 12

Trabasan mung beda karo macem-macem jinis. Kanggo nggunakake Trabasan minangka variabel, pilih Trabasan saka menu molor variabel. Ing sisih tengen ->

Milih saka menu kasebut yaiku cara sing paling apik nanging prasaja kanggo nggawe awake dhewe. Trabasan Sekitare kanthi sawetara karakter tartamtu ndadekake variabel kasebut. Dheweke katon trabasan% iki: yourshortcutname%. Kabeh mau miwiti karo trabasan%: banjur jeneng trabasan banjur% ing pungkasan. Kita nyebat Variabel Trabasan iki.

Tuladha: Monggo ngucapake sampeyan duwe 20 huruf sing pengin sampeyan ana ing Intine lan ing pungkasan saben siji sampeyan wis nggawe jeneng sing padha, tanggal lan wektu. Pisanan sampeyan bisa nggawe variabel trabasan kanggo 3 item kasebut (jeneng, tanggal lan wektu) lan sebut wae. Banjur ing Intine nambahake Shortcut Variable kanggo mburi layang pertama

% trabasan: nd%

Sampeyan banjur bisa nggunakake variabel trabasan iki ing wilayah ekspansi liyane minangka trabasan / ekspansi liyane. Diselehake ing trabasan / ekspansi liyane

% trabasan: nd% bakal ditambahi jeneng, tanggal lan wektu.

FAQ kanggo Trabasan

Q: Bisa ngimpor trabasan saka app yType lawas?
A: Kuwi ora bisa ditindakake maneh. Sajrone evolusi sing dawa, Penting ngowahi format yType.

Apa sampeyan bisa mbukak mbukak file pref:
pangguna / perpustakaan / pilihan / com.plumamazing.ytype.Dictionary.plist ing editor teks favorit.
Gulung menyang trabasan pisanan sampeyan bakal katon kaya iki:
; jeneng
Plum Sange
Bukak aplikasi Essential ing manajer trabasan. banjur gawe folder kanggo trabasan lawas banjur gawe trabasan anyar. Salin & tempel konten utama (ing kasus iki 'Plum Amazing' sing katon ing ndhuwur) saka file kasebut menyang trabasan Essential anyar. Banjur wenehi pemicu trabasan (yaiku jeneng anyar kanggo trabasan ing Essential) lan judhul / deskripsi (opsional).

Q: Suwene bisa ditambani?
A: Ora ana watesan.

Q: Napa cekak trabasan?
A: 1 huruf nanging disaranake luwih suwe yen ora, sampeyan ora bisa nggunakake surat kasebut dhewe kanthi tiba-tiba tanpa kaget nalika njupuk teks saben sampeyan ngetik lan spasi. 🙂

Q: Bisa mbusak conto trabasan sampeyan?
A: Mesthi, cukup pilih banjur pencet tombol - minus

Q: Apa aku kudu tuku Intine?
A: Sawise 30 dina, kita ngelingake sampeyan supaya tuku piranti lunak kasebut. Sampeyan ora prelu, nanging muga-muga sampeyan bisa migunani banget kaya sing dikarepake. Bayaran sampeyan sithik nanging mbantu kita mbayar program, situs web, penjualan, dhukungan teknologi, desain lan evolusi aplikasi sing terus-terusan. Kita duwe akeh ide supaya Esensial dadi luwih penting ing mbesuk lan regane bakal saya suwe.

Q: Aku nggunakake% ing ekspansi nanging ilang nalika dipicu.
A: Iki simbol kanggo variabel. Kanggo nggawe% katon lan nggunakake karya loro kaya iki%%

clips

Salah sawijining fitur revolusi sing teka karo Mac ing taun 1984 yaiku kemampuan unik kanggo milih teks utawa gambar, lan sapiturute, banjur nyalin data kasebut menyang clipboard, supaya konten kasebut sauntara, lan banjur tempel ing aplikasi sing padha ing beda. Papan kerjane digunakake kanggo mindhah kabeh jinis info ing antarane program ing Mac. Mengko, fitur iki diadopsi menyang sistem operasi liyane. CopyPaste app kita minangka app pertama kanggo Mac nambahake macem-macem papan kerangka. Penting duwe fitur iki minangka salah sawijining kemampuan sing diarani Clips.

Manual Penting 13

Klip ing Esensial nggunakake Mac Clipboard lan makarya kanthi cara sing padha, nanging nambah telusuran, suntingan, panggunaan lan tampilan pirang-pirang (tanpa wates gumantung ing memori RAM).

Menu Clips

Ing gambar ndhuwur, sampeyan bisa ndeleng manawa milih Klip saka menu Penting ngidini sampeyan ndeleng menu hirarkis sing diwiwiti:

Pateni Clips: aktifake utawa Pateni klip kanthi milih item iki.Manual Penting 14
Manager: mbukak utawa nutup jendela Clips Manger.
Mbusak kabeh: mbusak kabeh klip ing sejarah.
Telusuri: telusuran tembung utawa tembung ing kabeh klip.

Sejarah Klip: minangka judhul ing ngisor iki.

; 0 - iki clipboard utama Mac. Pencet cmd v utawa; 0 kanggo nempelake konten klip.
; 1 - iki klip 1. Ketik; 1 kanggo njupuk konten clipboard iki. Handy banget.
; 2 - iki klip 2. Ketik; 2 kanggo njupuk konten clipboard iki, lsp kanggo; 3…

Manager kanggo Clips yaiku sampeyan bisa nggoleki lan ngowahi klipboard. Katon kaya ngene:

CathetanManual Penting 15

Cathetan minangka cathetan prasaja kanggo njupuk app lan papan kanggo nyathet cathetan penting. Manager kanggo Cathetan katon kaya layar iki ing sisih kiwa. Ana sampeyan bisa nggawe, ndeleng, ngedit lan arsip cathetan.

Skrip

Info sing bakal teka.

pangeling

Ngelingake minangka aplikasi Mac lan iOS dening Apple. Bisa nahan pangeling lan nggawe dhaptar. Disinkronake ing antarane kabeh iPhones, iPads lan Mac. Pangeling-eling ing Penting nyedhiyakake fitur Pangeling ing Mac menyang menubar kanggo akses cepet. Yen sampeyan ngerti Pangeling ing Mac utawa iOS, sampeyan ngerti kepiye Ngelingake karya Penting. Ing ngisor iki gambar:

Manual Penting 16

Bukak 'Pangeling Pangeling' kanggo nambah, mbusak utawa nyunting pangeling. Manajer katon kaya iki:

Manual Penting 17

Gawe

Iki setelan kanggo Penting:

Manual Penting 18

Umum - opsi kanggo ngluncurake app.
Hot Keys - nampilake lan ngowahi kabeh printah utama kanggo bagean utama app.

Bukak Penting - klik tombol kanggo nyetel tombol kanggo mbukak Essential.

Pilihan menyang Ekspansi - sorot teks apa wae sing ana ing kombinasi tombol iki lan Esensial bakal dibukak kanthi teks kasebut ing wilayah Ekspansi. Sampeyan mung cukup ngetik trabasan.

TIP: Kanggo ngeset tombol sing dipateni ikiManual Penting 19), pilihan (Manual Penting 20 ), nggeser (Manual Penting 21), ngontrol ( Manual Penting 22 ) lan tombol reguler (a, b, c… 1, 2, ',…) kanggo ngganti / nyetel hotkey kasebut.

muni - ganti setelan swara kanggo app.
nyembul - Kaya ing iOS, nalika iki milih item ditampilake nyembul kanthi pilihan kaya salinan, tempel, ejaan, definisi.
trabasan - iki setelan kanggo alat trabasan.
clips - Nyetel jumlah klip ing riwayat lan pilihan liyane kanggo klip.
Cathetan - durung ana setelan.
Skrip - durung ana setelan.
Pangeling - Nyetel dawa pangeling lan pangeling ditampilake.
Linuwih - ing endi file preferensi dununge kanggo Essential
Gawe serep - serep kanthi lokal utawa méga saka kene.
Registration - yen wis siyap tuku app lan tuku sampeyan bakal nampa kunci registrasi kanggo nyalin lan nempel ing kene.

Q: Ing endi file Penting sing kalebu kalebu pilihan?
A: Penting minangka aplikasi lan kudu ana ing folder aplikasi.

Menyang pilihan Lanjut kanggo ndeleng lokasi lokasi file liyane

File ngemot kabeh data kanggo Penting. Priksa manawa nggunakake fitur Serep kanggo gawe serep data sacara lokal lan awan dadi sok.

dhukungan

Yen sampeyan duwe pitakon, priksa manawa maca manual lan faq dhisik, mula ora bisa hubungi kita. Kita luwih seneng ngrungokake saran.

Uga yen sampeyan pengin ndeleng aplikasi utawa manual iki ing basa sampeyan supaya luwih akeh wong ing negara sampeyan bisa nggunakake Intine banjur hubungi kita. Ana dhaptar ringkes teks inggris sing nerjemake sing banjur kita mlebu menyang aplikasi kanggo lokal kanggo basa sampeyan.

Puchase lan Licensing

Kanggo ndhukung evolusi terus saka aplikasi iki, mangga tuku. Menyang:

https://plumamazing.com/store

Manual Penting 23

Sawise sampeyan tuku, sampeyan bakal nampa kode registrasi sing bisa mlebu menyang aplikasi ing area pendaftaran Situs.

Elinga nyalin lan nempel alamat lan alamat email lan kenek tombol aplikasi.

panjenengan
Komentar
iku dihargaiD

Matur nuwun!

Plum Amazing, LLC

Skip isi